آشنایی با بیماری هزار چهره/ رشد 70 درصدی بیماری تب مالت در قم
.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت
آشنایی با بیماری هزار چهره/ رشد 70 درصدی بیماری تب مالت در قم
قم - خبرگزاری مهر: تب مالت، بيماري عفوني شايع و ناتوان كننده‌اي است كه با تب، ‌لرز و درد عضلات و مفاصل شروع شده نهايتا به لنگيدن يا از كارافتادگي ختم مي‌شود؛ این بیماری متأسفانه گاهي به علت تشابه علائم باليني با ساير بيماري‌ها، امكان تشخيص سريع بيماري ميسر نمي‌باشد و به همین علت به بيماري هزار چهره نیز مشهور است.
 

به گزارش خبرنگار مهر، تب مالت یا بروسلوز یکی از بیماری های عفونی و شایع مشترک میان دام و انسان است که عامل آن در دام و انسان انواع باكتري بروسلا (ملي تنسيس در گوسفند و بز، گاو، شتر، سگ گله و انسان ، ‌آبورتوس در گاو، گوسفند و بز،اسب يا جنين ماديان" و ...) می باشد.

این بیماری دارای علائم مختلفی است که در دام بيشتر به صورت سقط جنين ديده مي شود. ولي در انسان علايم گسترده اي دارد. تمام اعضاي بدن را مي تواند درگير كند و علايمي شبيه بيماريهاي ديگر ايجاد كند. علايم عمومي آن به صورت تب، تعريق شبانه، خستگي، بي اشتهايي، كاهش وزن، سردرد و درد عضلاني و درد عمومي بدن است.

علايم موضعي آن بسته به اينكه چه عضوي را درگير كند علايم خاص خود را خواهد داشت؛ شايع ترين اعضايي كه درگير مي شوند استخوانها، مفاصل، سيستم مغز و اعصاب، قلب، ريه، طحال، بيضه‌ها، كبد، كيسه صفرا، كليه ها، پروستات و پوست مي‌باشد.

بيمار جهت تشخيص و درمان بيماري،‌ مخارج هنگفت، صرف وقت و زمان زياد و مشكلات بيماري را براي زمان زيادي متحمل مي‌شود مبتلایان به تب مالت به دليل بروز علائم افسردگي براي مدت طولاني تحت درمان با داروهاي ضد افسردگي يا ساير داروهاي رواني قرار می گیرند.

افزایش تعداد مبتلایان به تب مالت

آمارهاي بيماريهاي سال جاري و سال گذشته كشور و استان نشان مي‌دهد كه موارد بيماري تب مالت نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش يافته و تقريباً دو برابر شده است؛ لذا لازم است در خصوص راه انتقال بيماري و روشهاي پيشگيري از آن اطلاع رساني لازم انجام گيرد.

بروسلوز یا تب مالت با مصرف شير و فرآورده هاي لبني غيرپاستوريزه و تماس با خون، ادرار و ترشحات دام آلوده یا جنین سقط شده و ابتلا از طریق خراش های پوست در موقع دوشیدن دام آلوده به انسان انتقال می یابد؛  البته اين بيماري به ندرت از طريق تنفس ( استنشاق هوای آلوده آغل، اصطبل و آزمایشگاه)، تزريق تصادفي و پنجه سگ يا گربه نيز مي تواند منتقل شود.

راه تشخیص بیماری تب مالت تنها با انجام آزمايش خون صورت می گیرد و درمان آن نيز با مصرف دو نوع آنتي بيوتيك با هم به مدت 8 هفته صورت مي گيرد که مهم ترین اقدام برای مهار این بیماری کنترل آن است.

می‌توان با استفاده از شیر و لبنیات پاستوریزه، جوشاندن شیر محلی به مدت 5 دقیقه در حالت قل زدن، نگهداری پنیر محلی به مدت حداقل 2 ماه در آب و نمک 13 درصد (2 قاشق غذاخوری نمک در یک لیوان آب) و یا از طریق واکسیناسیون دام ها علی الخصوص بره ها، گوساله ها و بزغاله ها، شستشوی مرتب دست ها و نقاط در معرض خطر آلودگی، استفاده از سردوش های مخصوص یا دستکش ، استفاده از ماسک و بستن دهان و بینی هنگام دوشیدن شیر، جداسازی و معدوم کردن حیوانات آلوده و دفن بهداشتی جفت جنین سقط شده این بیماری را کنترل و به حداقل رساند و از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

رشد 70 درصدی بیماری تب مالت در قم

به گفته رئیس مرکز بهداشت استان قم، در حال حاضر در کشور بیماری تب مالت یا بروسلوز در حال شیوع است که استان قم نیز با این افزایش مواجه شده است و طی سال جاری نزدیک به 50 درصد از میزان بیماری در سراسر کشور رشد کرده که در استان قم سه ماهه اول سال نسبت به سال گذشته در این بازه زمانی 70 درصد رشد کرده است.

دکتر مجید محمدیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آسیب پذیری بیشتر مردان گفت: با توجه به آمار می‌توان گفت مردان بیش از زنان در معرض بتلای به تب مالت هستند.

وی با اشاره مشکلات پیش رو در امر واکسینه دام ها عنوان کرد: آنچه مطرح است اینست که به دلیل مشکلاتی چون کمبود نیروی انسانی، گرانی هزینه های واکسیناسیون، و عدم شناسایی گاوداری و دامداری های پوشش کامل برای واکسیناسیون محقق نمی شود و بروسلوز بیشتر در روستاها شیوع می‌یابد که بخاطر کمبود نیروی انسانی و مسائلی از این دست پوشش 100 درصدی واکسیناسیون دام های روستایی ممکن نیست و این باعث انتقال این بیماری می‌شود

رئیس مرکز بهداشت استان قم ادامه داد: از 6 و نیم میلیون گاو روستایی 2 میلیون و از 55 میلیون رأس گوسفند تنها هشت میلیون آنها شامل طرح واکسینه می‌شوند؛ 40 هزار گاو شیری در استان وجود دارد که 16 هزار راس آنها تحت پوشش طرح واکسیناسیون هستند.

بازدید از 90 کارگاه لبنی

محمدی با اشاره تیم نظارتی مرکز بهداشت ابراز داشت: تیم بازرسی مرکز بهداشت از 90 کارگاه لبنی بازدید به عمل آورد که 10 مورد از متخلفان به مراجع قضایی ارجاع داده شدند و 100 کیلوگرم پنیر بی نام و نشان فله نیز به تعزیرات تحویل داده شد؛ علاوه بر این موارد ورود فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه از استان ها و شهرهای دیگر می‌توان خطری برای شیوع تب مالت و به خطر افتادن سلامت ساکنین قم باشد.

وی اظهار داشت: 15 تن شیر فله از 100 کارگاه و مراکز عرضه فرآورده های سنتی جمع آوری شد که خارج از نظارت دامپزشکی عرضه می‌شده است؛ همچنین 20 درصد حمل و نقل مخصوص شیر در سطح شهر بوده و 80 درصد خارج از ضوابط صورت گرفته است

عرضه 80 درصد کشک و کره توسط مراکز غیر مجاز

وی با اشاره به کره و کشک سنتی بیان کرد: 80 درصد عرضه کشک و کره توسط مراکز غیر مجاز بوده و وضعیت بهداشت فردی، گندزدایی و نظافت واحدهای مذکور بررسی و ارزیابی شده است.

محمدیان با تاکید بر توجه مردم به پیامک های اطلاع رسانی خاطرنشان کرد: به نیمی از مردم قم طی سه هفته گذشته از طریق پیامک درخصوص توجه به نکات بهداشتی و جلوگیری از ابتلا به بیماری تب مالت اطلاع رسانی شد و باید مردم با مراجعه به مراکز بهداشت آموزش های لازم را دریافت کنند.

رئیس مرکز بهداشت استان قم در پایان خطاب به مردم قم هشدار داد: تقاضامندیم مردم حتی الامکان از مواد لبنی بهداشتی و پاستوریزه استفاده کنند و در صورت رغبت به استفاده محصولات سنتی از سلامت فرآورده های لبنی سنتی و بهداشت مراکز عرضه اطمینان داشته باشند و یا خود اقدام به بیماری زدایی از محصولات لبنی کنند تا سلامت اعضای خانواده به خطر نیفتد.





:: موضوعات مرتبط: اخبار , ,
:: بازدید از این مطلب : 586
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : سه شنبه 9 مهر 1392
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی